KBB Kardum d.o.o. danas:


EUROPSKA STANOGRADNJA I U ZAGREBU

KBB Kardum d.o.o. je i prije dolaska u Zagreb 1990. godine, niz godina gradio zgrade i stanove u Njemačkoj. Znanje i stečeno iskustvo, i u graditeljstvu izuzetno važne osobine kao što su radne navike, kvaliteta rada, preciznost, točnost i pouzdanost, ponio je sa sobom u Zagreb. Sestrinska tvrtka danas gradi i u Njemačkoj.


KBB Kardum d.o.o. u Zagrebu je razvijena i stabilna graditeljska tvrtka sa stručnim kadrom, kvalitetnom mehanizacijom, alatima i osobljem, koja izvodi radove po najvišim svjetskim standardima. Da je KBB Kardum d.o.o. uistinu pouzdana tvrtka od punog povjerenja ukazuje i uvedena norma ISO 9001:2000 koja je po svojoj strukturi promotor stalnog napretka u kvaliteti izvođenja radova, u poticanju razvoja, obuke kadrova itd.


Samo najkvalitetniji, stručno i strojno opremljeni graditelji u Hrvatskoj dobili su od strane Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva tzv. „Licencu za građenje“. KBB Kardum d.o.o., kao izvođač radova u niskogradnji i visokogradnji, ishodio je Suglasnost za sve vrste građenja građevina III skupine zahtjevnosti, za izvođenje pojedinih radova na građevinama I,II,III i IV skupine zahtjevnosti.
Povijest:


KBB Kardum društvo sa ograničenom odgovornošću za visokogradnju i niskogradnju je privatno poduzeće u 100%-tnom vlasništvu obitelji Kardum. Osnovano je 24.09.1990. godine u Zagrebu i registrirano za sve poslove u građevinarstvu u zemlji i inozemstvu, uvoz, izvoz i zastupanje, te turističko-ugostiteljsku djelatnost.


01.10.1991. temeljem kontingenta radnih dozvola za rad u Njemačkoj dodijeljenog od strane tadašnje Savezne vlade SFRJ, registriran je pogon u Hockenheimu, SR Njemačka, za izvođenje građevinskih radova, sa naglaskom na izvođenju klimatizacije, ventilacije, grijanja, vode, te visećih stropova i pregradnih zidova od gipsa i ostalih materijala za suhu gradnju.


U proteklih 17 godina broj zaposlenih u stalnom radnom odnosu, uključujući i zaposlenike na radilištima u Njemačkoj se kretao od 80 do 100. Danas tvrtka broji cca 125 do 155 djelatnika, od čega: 7 diplomiranih inženjera, 2 ekonomista, 1 pravnika, više poslovođa, VKV i KV radnika, te svega 10 NKV radnika.


U vlasništvu tvrtke je uredski prostor površine cca 550 m2 i skladišni prostor u Branimirovoj ulici u Zagrebu na parceli veličine 2000 m2. Uskoro se planira proširenje i izgradnja poslovno-skladišnog objekta veličine cca 4000 m2.


Tvrtka posjeduje kompletnu građevinsku mehanizaciju [30 komada vozila: kamioni kiperi, kamioni sa kranom, bageri, utovarivači, kombinirke, valjci, razni strojevi i alati te kranske dizalice], oplatu [750m2], skele [2500 m2] te sva ostala sredstva rada za izgradnju prometnica i stambenih objekata.


Prvih nekoliko godina poslovne aktivnosti u inozemstvu su bile puno veće nego u Hrvatskoj, međutim, tijekom godina se taj odnos mijenjao.


Zahvaljujući dobroj opremljenosti, tehničkom vodstvu, iskustvu, ozbiljnom pristupu poslu, poštivanju ugovorenih rokova i sagrađenim objektima, tvrtka je stekla image one koja gradi i prodaje svoje proizvode po svim pravilima struke i zakonskim propisima, kvalitetno i na vrijeme, te s pravom nosi naziv "KBB - tvrtka kojoj se vjeruje".


Kupci i KORISNICI naših izvedenih objekata su nam prvi i ispred svega spajanjem njihovih želja i sugestija sa našim dugogodišnjim iskustvom, kvalitetnom opremom u svjetskom trendu dolazimo do prepoznatljivog i kvalitetnog proizvoda. Riješenja i iskustva s najpoznatijim tvrtkama u inozemstvu prenosimo i ugrađujemo u naše objekte u Hrvatskoj. Većina naših djelatnika radili su više godina, a neki rade i danas na našim radilištima u Njemačkoj i Austriji.


Naš cilj i poslovna orijentacija u izgradnji i opremanju stambenih jedinica, biti u trendu i uvoditi najbolja svjetska tehnološka rješenja, biti predvodnici kvalitete u odnosu na uobičajenu hrvatsku stanogradnju, a što se najbolje može vidjeti iz izvedenih objekata, izloženih kataloga stanova i iz riječi pohvale naših zadovoljnih kupaca - korisnika stanova.

Zagreb, Siječanj 2008.

1
1
1
1
1
1
1
1